33 godina na birou rada, razlog za samoubistvo?

Autor: telegraf.rs, Republika

Svet

17.09.2017

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dvodnevnog štrajka glađu, koji je okončala pokušajem spaljivanja pred institucijama vlasti Tuzlanskog kantona, Lukavčanka Suada Krnjić je u ispovesti za „Dnevni avaz“ objasnila razloge tog očajničkog čina - to što nijednom nije dobila posao u 33 godine koliko se nalazi na Birou za nezaposlene.

RepublikaFoto: pixabay.com
Žena odlučila da digne ruku na sebe usled nezaposlenosti

Nesrećna žena se spalila zbog bede i bolesti: Pre odlaska u smrt mužu je samo rekla "Dragi moj Mlađo, tako te i majka zvala"

Kako kaže, na rub očaja dovela su je svakodnevna poniženja koja trpi već nekoliko godina.

Uprkos činjenici da je supruga 70-postotnog ratnog vojnog invalida, kao i da je bila pripadnica Armije Republike BiH, to nije bilo dovoljno da dođe do zaposlenja na poslovima čistačice.

Kako pojašnjava, molila je i kumila, ali je posao uvek dobio neko drugi. I tako već godinama.

Od odbijenica koje je do sada dobila, kako kaže, mogla je sagraditi kuću. Poslednje u nizu su one na konkursu u Srednjoj medicinskoj školi u Tuzli, Mešovitoj srednjoj elektro-mašinskoj školi u Lukavcu i Ministarstvu unutrašnjih poslova TK.

- Uložila sam žalbu u svaku školu, a aplicirala sam u pet škola u Lukavcu i Tuzli. Problem je što se boduje samo intervju. Na osnovu toga primaju u radni odnos. Oni primaju koga oni hoće. Nažalost, direktori su ti koji odlučuju, a ja svake godine prolazim kroz isto - pita razočarano Krnjić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading