Morbidno! U Hrvatskoj uhapšen sveštenik pod sumnjom da je silovao devojčicu (14)!

Autor: Tanjug

Svet

20.09.2019

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim sveštenikom kojeg sumnjiči za silovanje 14-godišnje devojčice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Muškarac za kojeg se neslužbeno saznaje da je sveštenik jedne slavonske župe, 4. septembra ove godine priveden je uz krivičnu prijavu Opštinskom državnom sudstvu. Kako se navodi, on se sumnjiči za silovanje 14-godišnje devojčice, konkretno za krivično delo zloupotrebe deteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavak 6. Krivičnog zakona.

Kako javlja hrvatski lokalni portal SBplus, radi se o svešteniku jedne slavonskobrodske župe. On je navodno dekretom Đakovačke nadbiskupije sklonjen sa mesta župnika do okončanja slučaja. Policija, pravdajući se zaštitom žrtve, nije htela da potvrdi informaciju da je za silovanje devojčice prijavljen sveštenik, a SBplus nije dobio odgovor ni od kancelarije za medije Đakovačke nadbiskupije.

Temeljem rešenja nadležnog državnog tužilaštva, Policijska uprava u cilju zaštite žrtve sprovodi mere opreza izrečene osumnjičeniku, izvestila je policija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading