"Vučić je prvi predsednik ikada koji je došao u Drvar"

Autor: Tanjug

Svet

13.09.2019

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi šef srpske države, predsednik, kralj ili knez, koji je ikada došao u Drvar.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

Obraćajući se mnogobrojnim građanima koji su se u Drvaru okupili da bi prisustvovali Svečanoj akademiji Dana sećanja na srpske žrtve sa tog područja, Dodik je istakao da je ovo važan dan za sve Srbe ovog kraja, ne samo istorijski i zbog davnih događaja s kraja 95, već zato što je danas, na ovaj dan, u Drvar došao predsednik Srbije.

Dodik je poručio da, iako Drvar i još tri opštije Krajine sada pripadaju Federaciji BiH, Repubika Srpska I Srbija će uvek biti s narodom koji na tom prostoru živi.

Istakao je da velika pomoć koju Republika Srpska prima od predsednika Vučića I njegovog tima, za srpske opštine u BiH, ali da je više od tog novca poruka to što je srpski predsednik danas u Drvaru.

- Nismo ovde danas došli da vam pošaljemo poruku da ovde ostanete, jer vi to I želite, nego da vam kažemo da smo s vama i da ćemo biti sa vama u svim budućim danima - kazao je Dodik.

Istakao je da su Srbi najbolji narod, stradalnički narod koji je svoju slobodu uvek dobijao sa ogromnim žrtvama, ali ju je uvek delio sa drugima.

 

 

- Delili smo slobodu sa svima, a onda je došlo vreme da se Srbi ponovo bore za slobodu, jer onima kojima smo mi slobodu dali, rekli su da im tu slobodu ugrožavamo I da zato njima sve treba da damo, a nama da ne ostane ništa - rekao je Dodik.

Podsetio se svog boravka u Drvaru davnih godina, rekavši da tu svoju posetu pamti po tome što je svi belo tužno, a ljudi pogureni, s tugom u očima i spuštenim glavama.

- Ovaj narod je častan i pošten i zato treba da bude uzdignute glave, jer se časno borio i za Drvar, Grahovo, Glamoč i Petrovac. To je nekada bila teritorija Republike Srpske, ali je onda hrvatski armada očistila od naroda ovaj prostor - rekao je Dodik I istakao da to “nije sloboda, već nesloboda”.

Zovom ovog naroda, kazao je Dodik, motivisani smo bili da Vučić I ja dođemo danas ovde I kažemo vam da osećamo pripadnost ovom ovom narodu.

- Te 98. godine, sećam se, bilo je jako tužno, sve je bilo porušeno, prazno, sa tek nekoliko stotina Srba, ali sa svima vama ovde danas je sve to drugacije. Danas imamo mnogo poslova koje treba da uradimo. O tome smo razgovarali sa nadležnima ovdašnjih opština. Predsednik Vučić će u kontinuitetu nastaviti da se bav tim i pitanjima da nam pomogne - rekao je Dodik.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Mare

13.09.2019 20:05

Predsednik je uvek spreman da pomogne našem narodu, ma gde god bili.

Boško J

14.09.2019 05:14

@Mare - Mare:Zbog to ga je i poštovan svih Srba bez bzira gde žive.

Tina

13.09.2019 21:23

Veoma lep gest predsednika. Jos jednom je pokazao da misli na svoj narod, gde god da se oni nalazili.

Vanja

13.09.2019 22:13

I verovatno jedini koji je spreman da pomogne Drvaru.