Kapetan Dragan podneo novu molbu za uslovni otpust

Autor: Tanjug, Republika

Svet

03.09.2019

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, podneo je novu molbu za uslovni otpust iz hrvatskog zatvora u Lepoglavi gde izdržava kaznu od 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.

RepublikaFoto: Tanjug/M. STRMOTIĆ
Kapetan Dragan (u sredini)

Molbu je preko svojih advokata iz Hrvatske podneo Županijskom sudu u Varaždinu, rekao je za Tanjug Vasiljkovićev advokat iz Beograda Dragan Palibrk.

Vasiljkoviću kazna inače ističe 20. marta 2020. godine.

Njemu je jedna molba za uslvnu slobodu već odbijena u novembru prošle godine.

Prema proceduri, sud pre odlučivanja o molbi, treba zahteva mišljenje zatvora u Lepoglavi u kojem Vasiljković služi kaznu, a kako je Tanjug već izveštavao, njemu su u tom zatvoru u više navrata uskraćivane posete advokata, sveštenika, a bio je i u samici zbog navodnog kršenja disciplinskih pravila u zatvoru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

03.09.2019 12:17

E moj kapetane,sad te ovde niko ne spominje kao ni lanjski sneg,kad ne trebaš,a kad izađeš navaliće kao osice.To ti je Srbija i briga za narod.Sa srećom moj kapetane.