Podignuta optužnica protiv Ivice Todorića: Vlasnika Agrokora terete za zloupotrebu službenog položaja

Autor: Tanjug

Svet

02.09.2019

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zagrebačko županijsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Ivice Todorića. Osim protiv Todorića, optužnica je podignuta i protiv još dvoje hrvatskih državljana te jedne austrijske državljanke.

RepublikaFoto: Tanjug/S. Vukadin
Ivica Todorić

Prvookrivljenom, kao predsedniku uprave jednog koncerna, i drugookrivljenom, kao izvršnom direktoru finansija u koncernu, stavlja se na teret da su tokom 2013. godine zloupotrebili svoj položaj u koncernu jer su, na štetu koncerna, omogućili plaćanje 1,25 miliona evra u korist švajcarskog trgovackog društva za savetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna, preneo je portal Index.hr.

Na taj se način švajcarsko trgovačko društvo bespravno materijalno okoristilo, a nastupila je šteta za koncern od 1,25 miliona evra", piše DORH.

 

 

Četvrtoj okrivljenoj, odgovornoj osobi tog švajcarskog trgovackog društva, stavlja se na teret da je prvookrivljenom i drugookrivljenom pomogla izdavanjem računa, u ime švajcarskog trgovačkog društva, za navodno obavljene savetodavne usluge.


Trećeokrivljenoj, koja je bila članica uprave istog koncerna, stavlja se na teret da je u opisanom postupanju učestvovala tako što je podsticala prvookrivljenog i četvrtookrivljenu.

U optužnici se navodi i da su stvarni vlasnici švajcarskog trgovačkog društva bili drugookrivljeni i trećeokrivljena, piše DORH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading