Sutra počinje škola pa joj ne bi škodilo da obnovi gradivo: Kolinda izjavila da su se Hrvati najviše borili protiv nacizma

Autor: Tanjug, Republika

Svet

01.09.2019

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da je hrvatski narod, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Kolinda Grabar Kitarović

Ona je na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Varšavi rekla da je u antifašističkoj borbi učestvovalo više od pola miliona Hrvata, prenosi portal Indeks.

- Ovde smo da bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja je prva počela da se bori protiv nacizma, tako i u svim ostalim državama koje su stale u odbranu slobode i mira u Evropi i u svetu. Hrvatski narod je, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi, u kojoj je aktivno učestvovalo više od pola miliona hrvatskih građana - rekla je Kitarovićeva, a prenosi Tanjug.

Ona je dodala i da je potrebno ulagati u izgradnju i očuvanje svetskog mira.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading