Dodik još jednom obrazložio stav o Zapadnoj alijansi: Nema cene koju smo spremni da platimo da kalkulišemo sa tom pričom o NATO

Autor: Tanjug

Svet

21.08.2019

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da sa formiranjem vlasti na nivou BiH ne treba da se kalkuliše, da u Sporazumu koji su potpisala trojica lidera sve jasno piše i da zbog toga neće pristati ni na kakve kompromise.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Milorad Dodik

Dodik je istakao da je reč o legitimnom predstavljanju i da se dobro zna ko su izborni pobednici.

- Samo ću reći da nema cene, pa ni za formiranje Saveta ministara koju smo spremni da platimo da kalkulišemo s tom pričom o NATO. Pogledajte porodice stradalih vojnika Italijana koji su ovde bili u operacijama u vreme bombardovanja. Oni su dobili na njihovim sudovima da im isplate odštetu zato što nisu bili obavešteni da će biti bačen osiromašeni uranijum, i da su zbog toga obolevali od malignih bolesti. Umrlo ih je 17. A evo sada su se oglasili i nemački vojnici - rekao je Dodik za RTRS.

Lideri SNSD Milorad Dodik, HDZ BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović potpisali su 5. avgusta u Sarajevu dokument Principi za formiranje vlasti na nivou BiH kojim je dogovoreno da za 30 dana bude formiran Savet ministara, kao i izmene Izbornog zakona i ukidanje nadležnosti OHR.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading