Stigla je ruka pravde: Uhapšena tužiteljka Janeva zbog saradnje sa Zaevom i Bokijem 13 u aferi "Reket"

Autor: vecer.mk, Republia

Svet

21.08.2019

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalna tužiteljka Katica Janeva danas je uhapšena po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal. Vilma Ruskoska, tužiteljka za organizovani kriminal potvrdila je ovu informaciju.

RepublikaFoto: youtube.com/ Televizija 24
Vilma Ruskoska

Policija je pre podne blokirala ulicu u kojoj je kuća Janeve i pretresla je, a Janeva je odvedena u Specijalno tužilaštvo kojim formalno rukovodi.

U toku je pretres i njene kancelarije. Privedena su i dva političara koji su povezani sa slučajem Reket, ali za sada njihova imena nisu otkrivena.

Pripadnici policije su pred zgradom Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore, na parkingu je policijski kombi, a ulaz u zgradu nije dozvoljen.

Državno tužilaštvo Severne Makedonije je za popodne najavilo konferenciju za novinare o privođenju Janeve koja je juče u Tužilaštvu za organizovani kriminal svedočila u okviru istrage slučaja "Reket".

U slučaju "Reket" za sada su optuženi samo makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 i Zoran Milevski, koji su od skopskog biznismena Jordana Kamčeva iznudili više od milion evra u zamenu za oslobađanje iz pritvora.

Inače, rešenje za oslobađanje Kamčeva iz pritvora je morala da odobri upravo šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva.

U prisluškivanim razgovorima između Bokija 13 i Kamčeva koje je objavio italijanski list "La Veritas", čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rekavši mu "da ne brine i da će sve biti ok".

Foto: youtube.com/Televizija 24
Hapšenje Katice Janeve

Janeva je juče, nakon ispitivanja u skopskom tužilaštvu, rekla da ne oseća krivicu, te da će tok postupka pokazati da ona nije umešana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading