Procurili privatni mejlovi Kolinde: Tražila pomoć Čička zbog ustaškog pozdrava

Autor:

Svet

20.08.2019

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedeljnik Nacional objavio je deo privatne prepiske hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović sa bivšim savetnikom Matom Radeljićem. U toj prepisci je i jedan mejl u kome Kolinda pita savetnika da li je iz svog kabineta trebalo da ukloni bistu Tita, koga je smatrala diktatorom. Bista je izbačena pre četiri godine i prebačena u Muzeje Hrvatskog zagorja.

Kolinda Grabar Kitarović

Među mejlovima predsednice, navodno je i onaj koji joj je poslao Aleksandar Vučić i u kojem je, kako se tvrdi, moli da više ne koristi izraz "velikosrpska agresija". Radeljić je savetovao Kolindu četiri godine i za to vreme je arhivirao čak 200 privatnih mejlova i gotovo hiljadu SMS poruka koje je predsednica Hrvatske razmenila sa njim.

U prepisci je i mejl u kome Kolinda traži od bivšeg predsednika Hrvatskog helsinškog odbora Ivana Zvonimira Čička da je brani kod Jevreja koji su je napali zbog njene izjave o ustaškom pozdravu "Za dom spremni". Radeljić je negirao da je "pustio u javnost" prepisku koju je imao sa Kolindom.

U prepisci navodno i Vučićeva molba da Kolinda ne koristi termin "velikosrpska agresija"

- Nisam ništa pustio u javnost, ona očito glumi žrtvu - rekao je Radeljić i dodao da je tekst u Nacionalu podmetnut iz Kolindinog kabineta.

Kitarovićeva nije komentarisala objavljene mejlove u nedeljniku Nacional.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

21.08.2019 07:27

Jednostavno znaju ustaše šta hoće u svojoj NDH i tačka,a mi možemo samo da komentarišemo i da se zgrožavamo po običaju.