Hrvati pukli ove sezone: U špicu prazno više od pola miliona kreveta!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

14.08.2019

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je najjači deo turističke sezone na Jadranu, a prema podacima Hrvatske turističke zajednice na dan kad je bilo zabeleženo najviše noćenja bilo je popunjeno tek 70 odsto kreveta. Ti podaci pokazuju da je u srcu sezone 511.876 kreveta bilo prazno, prenosi zagrebački Indeks

- Kad uzmemo komercijalne i nekomercijalne kapacitete onda je na današnji dan u eVisitoru ukupno registrovano 235.929 objekata, odnosno 1.709.876 osnovnih kreveta. Prema trenutnim podacima, najviše noćenja za sada je ostvareno 7. avgusta kada je ostvareno 1.198.000 noćenja - saopštila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Što se tiče komercijalnog smeštaja, na današnji dan je ukupno registrovano 123.807 objekata, odnosno 1,210.650 osnovnih kreveta, dok je u nekomercijalnom smeštaju 499.226 kreveta.

Kad se govori o broju noćenja, HTZ i Ministarstvo turizma uvek predstavljaju celokupni promet, ali kad govore o broju kreveta, uglavnom izlaze s brojkom onih u komercijalnom smještaju.

Navodi se i da je predsezona bila bolja od prošlogodišnje. - U Hrvatskoj je u razdoblju od januara do kraja juna ostvareno gotovo 7 miliona dolazaka, što je povećanje od 6 odsto i 26 miliona noćenja (povećanje od 3 osto). Od toga su strani turisti ostvarili gotovo 6 miliona dolazaka, a poraste su zabeležili i domaći turisti - u dolascima za 6 odsto i u nocenjima za 4 odsto - kažu u HTZ.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading