NOVI SKANDAL PREMIJERA SEVERNE MAKEDONIJE! Bedžeti tvrdi: Zaev hteo da utiče na Sudski savet!

Autor: Republika

Svet

13.08.2019

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Premijer Zoran Zaev vršio je pritisak na mene da utičem na određene članove Sudskog saveta kako bih uklonio predsednika suda", izjavio je danas gradonačelnik Saraja Blerim Bedžeti na konferenciji za štampu. Bekheti je rekao da ga je premijer Zaev nazvao 17. jula i rekao mu da treba da pomogne da se smeni predsednik suda i da taj posao treba da bude završen do septembra.

RepublikaFoto: youtube.com/Televizioni Koha Tetovë
Blerim Bedžeti

- Odbio sam zahtev premijera Zaeva i u roku od dve nedelje nakon tog poziva pojavila se Antikorupciona komisija, koja je za mene korumpirana komisija i za pokrenuta je procedura protiv mene. Siguran sam da su takve akcije komisije posledica pritiska jer sam odbio da kažem određenim članovima kako da glasaju - rekao je Bedžeti.

Rekao je da je u poslednjem periodu na njega izvršen politički pritisak. Kaže da ga je premijer Zaev prvo pozvao i tražio da poništi legalizaciju nelegalnih zgrada. Kao što je Bedžeti rekao, Zaev mu je putem vozača poslao svu dokumentaciju za Matka platforme. Gradonačelnik Petre Šilegov takođe ga je zamolio da sruši jednu platformu, a ostale dve da ostanu.

- Tada sam taj poziv Zaeva shvatio kao dobronameran da rešim ovo pitanje. Moj drugi čudan trenutak bio je kada mi je Šilegov rekao da srušim platformu i dovršim je. Tada je došla odluka o antikorupciji, koja nema zakonskog osnova i to ću dokazati podnošenjem krivičnih prijava protiv predsednika i određenih članova  - rekao je Bekheti na današnjoj konferenciji za novinare.

Bedžeti je rekao da nije obavestio predsednika DUI-a Ali Ahmetija i rukovodstvo stranke o takvim pritiscima premijera Zaeva jer je na odmoru, ali to će učiniti ovih dana. Na pitanje zašto pritisci, kako je izjavio premijer Zaev, nisu prijavljeni Tužilaštvu ili Ministarstvu unutrašnjih poslova, Bedžeti je rekao da je otišao na odmor i da se sada vratio u zemlju, ali da je otvoren za sve institucije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

13.08.2019 12:22

Šiptari su ga i doveli na vlast.