LINTA: Skandalozna odluka HDZ Livno!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.07.2019

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta osudio je odluku Kantonalnog odbora HDZ-a Livno da, uz vojne počasti obeleže 24 godine od navodnog oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Ovakva odluka je uvredljiva: Miodrag Linta

Linta navodi da je ta odluka skandalozna i uvredljiva i da kod srpskog naroda izaziva uznemirenost, duboki osećaj nepravde i poniženja i narušava međunacionalne i međuljudske odnose.

Navodi da je poznato da je hrvatska vojska i policija uz pomoć jednica HVO u 1995. godine izvršila agresiju na Glamoč, Grahovo, Drvar i druge zapadnokrajiške opštine i nasilno proterala srpski narod, kao i da su tokom i posle agresije počinili brojne zločine nad srpskim civilima i zarobljenicima.

Linta je predložio da se usvoji odluka da se svake godine obeležava Dan sećanja na stradanje i progon Srba iz opština Bosansko Grahovo, Glamoč i Drvar i to u Bosanskom Grahovu 28. jula, u Glamoču 29. jula i u Drvaru 13. septembra.

Kaže i da su Srbi koji sada žive tamo građani drugog reda jer vladajući HDZ 24 godine od završetka rata vodi politiku cementiranja etničkog čišćenja Srba, diskriminacije i pustošenja povratničkih opština, nastoji da falsifikuje i prekroji istoriju, krši ustavne i zakonske norme i negira pravo Srbima da slobodno koriste srpski jezik i ćirilicu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading