Zaev se nada: Makedonija otvara pregovore sa EU na jesen

Autor: tanjug

Svet

08.09.2017

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da postoje realne šanse da Makedonija dobije jasnu preporuku da može da otvori pristupne pregovore za prijem te zemlje u Evropsku uniju ove jeseni i da će ona biti 30. po redu država članica NATO.

RepublikaFoto: Tanjug
Hoće u EU i NATO: Zoran Zaev

Kako prenosi MIA, Zaev je tokom sastanka sa pristalicama Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) u istočnom predgrađu Skoplja, Dracevu napomenuo da su realnost "ekonomske perspektive, mir u našim porodicama, nova radna mesta, uspešne firme" i podvukao da je Makedonija "započela procese i od države koja je stvarala krizu" postala "država koja je pokretač razvoja".

- Put ispred nas je jasan, demokratija je proces koji treba da bude nagrađen, a mi bismo trebali slobodno da odlučujemo i da budemo otvoreni za kritičko razmišljanje na predstojećim opštinskim izborima. Vlada je dostupna i bliska građanima - rekao je Zaev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading