Oslobodili mudžahedine! Sud u BiH ukinuo presudu za zločine u logoru "Silos"

Autor: Blic, Republika

Svet

15.07.2019

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelaciono odeljenje Suda BiH ukinulo je prvostepenu presudu Mustafi Đeliloviću i drugima koji su u prvostepenom postupku zbog ratnih zločina na području Hadžića bili osuđeni na ukupno 60 godina zatvora. Ovu informaciju potvrdila je Lejla Čović, advokat Halida Čovića.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema njenim rečima, predmet je vraćen na ponovno suđenje.

Presuda je ukinuta na osnovu usvojenih žalbi advokata Čović i Vasvije Vidović, koja zastupa optuženog Mustafu Đelilovića.

Prvostepeno veće proglasilo je u julu prošle godine Đelilovića i druge krivima za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, počinjen od maja 1992. do januara 1996. godine na području Hadžića.

Ovaj predmet vodio se zbog zločina u logoru "Silos" gde su počinjeni stravični zločini nad Srbima i koji su bili zatočenici. Logor je otvoren u junu 1992. godine, u Tarčinu, kada su zarobljeni Srbi svih uzrasta, čak i deca i starci. Logor "Silos" je zatvoren gotovo godinu dana nakon završetka rata na prostoru bivše SFRJ. Na Svetog Savu, 27. januara 1996. godine oslobođenja je poslednja grupa Srpskih logoraša.

U ovom postupku sudilo se i Fadilu Čoviću, Mirsadu Šabiću, Neziru Kaziću, Bećiru Hujiću, Šerifu Mešanoviću i Nerminu Kalemberu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading