ODLOŽENO SUĐENJE ZA TERORIZAM U CG: Bratislav Dikić bolestan

Autor: Tanjug

Svet

08.09.2017

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnje ročište optuženima za pokušaj terorizma u Crnoj Gori 16. oktobra prošle godine odloženo je zbog bolesti jednog od optuženih Bratislava Dikića.

RepublikaFoto: Tanjug
Dikić bolestan - suđenje je odloženo

Pošto bivši pripadnik Žandarmerije Bratislav Dikić, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, nije mogao da prisustvuje pretresu, sledeće ročište zakazano je za ponedeljak.

To je saopštila sudija Suzana Mugoša i dodala da je neposredno pre početka pretresa od lekara iz ZIKS-a sudu dostavljen izveštaj u kojem stoji da je Dikić jutros pregledan i da je lekar mišljenja da optuženi nije sposoban da ide na suđenje. 

- Kako nisu ispunjene procesne pretpostavke da se pretres održi, sud donosi rešenje da se današnji pretres neće održati, a naredni će biti u ponedjeljak 11. septembra u devet sati - istakla je Mugoša. Ona je kazala da će od ZIKS-a zatražiti celokupnu medicinsku dokumentaciju za Dikića. 

Na jučerašnjem ročistu odbranu su iznosili Dikić, koji je ranije negirao krivicu i Miloš Jovanović, koji je to učinio u četvrtak, ali je istakao da je Aleksandar Sindjelić, sada svedok saradnik, planirao revoluciju u Crnoj Gori. 

On je rekao i da je bilo planirano hapšenje i eventualno ubistvo tadašnjeg premijera Mila Đukanovića. 

Jovanović je u iznošenju odbrane rekao da ga je Aleksandar Sindjelić unajmio da bi molotovljevim koktelima ruinirao jednu zgradu u Ulici Vojislava Grujića na Starom aerodromu, što on nije uradio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading