Bruka i sramota profesorke Pravnog: Iskoristila diplomski svog studenta i predstavila ga kao svoj naučni rad!

Autor: Republika

Svet

09.07.2019

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredna profesorka Pravnog fakulteta Bojana Lakićević Đuranović prepisala je rad studenta kojem je na specijalističkim studijama bila mentor i objavila ga kao svoj naučni članak u beogradskom časopisu Udruženja pravnika Srbije "Pravni život".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

To pokazuje analiza dva rada koju je uradio Centar za građansko obrazovanje (CGO). Naime, student Đorđije Drinčić je specijalistički rad “Uloga i značaj Suda pravde u stvaranju, tumačenju i primeni prava EU” odbranio u junu 2018, a njegova tadašnja mentorka Lakićević-Đuranović ga je pola godine kasnije, u decembarskom izdanju “Pravnog života”, objavila kao svoj i to pod nazivom “Uloga i značaj Suda pravde Evropske unije u stvaranju i primeni prava EU - primeri iz prakse”.

Lakićević-Đuranović juče je najpre najavila da će odgovoriti na pitanja crnogorskih “Vijesti” upućena mejlom, ali je nešto kasnije tokom dana saopštila da će ipak naknadno saopštiti svoj stav.

RepublikaFoto: Printskrin/Vijesti.me
Plagijat crnogorske profesorke

Drinčićev rad ima 39 strana, a kako stoji u bibliografiji, citirao je 12 knjiga, dva ugovora Evropske unije, a sastavni dio njegovog rada su i 87 navoda sudske prakse Evropskog suda pravde.

Rad Đuranovićeve je drastično manje složen - na svega 12 strana, ali je gotovo do u slovo prepisan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading