"Vojska BiH neće zatvarati granice sa Srbijom i Crnom Gorom"

Autor: agencije

Svet

02.07.2019

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da BiH neće fizički zatvarati granice prema Srbiji i Crnoj Gori kako se to navodi u zaključku Saveta ministara u tehničkom mandatu kojim se od ministra odbrane Marine Pendeš traži bataljon Oružanih snaga BiH za te namene.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Milorad Dodik

- Dobro se zna da je vrhovni komandant Oružanih snaga Predsedništvo BiH i ja kao predsedavajući Predsedništva neću dozvoliti da se granice zatvaraju. Potpuno mi je poznata netrpeljivost militantnog Denisa Zvizdića prema Srbiji, koji bi umesto zatvaranja granica trebalo da razmišlja o tome kako da se nađe rešenje za problem dolaska migranata u BiH u dijalogu sa Srbijom i Crnom Gorom, a ne da se šalje vojska na granice - istakao je Dodik, prenosi Srpskainfo.

Poručivši da vojska neće ići na granice, Dodik je rekao da je Zvizdićev prevashodni zadatak da traži rešenje kako da se usmere migranti da idu prema Evropskoj uniji, što im i jeste želena destinacija, a ne kako da se zatvaraju granice prema našim susedima.

Naime, Savet ministara u tehničkom mnadatu zadužio je na današnjoj sednici ministra odbrane Marinu Pendeš da hitno pripremi i Predsedništvu BiH uputi odluku o angažovanju inženjerijskih jedinica Oružanih snaga na lokacije koje migranti koriste za nelegalni ulazak u BiH, rekao je predsedavajući Savet ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić.

Zvizdić je naveo da su ilegalne migracije bile centrano pitanje današnje sednice, te je u vezi s tim doneseno desetak zaključaka.

- Takva odluka biće upućena Predsedništvu BiH i očekujemo da će biti odobren anagžaman inžinjerijske jedinice - rekao je Zvizdić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading