U svoju prčvarnicu gledaj! Milo Đukanović želi da se meša u odnose Srbije i Kosova

Autor: Republika, Tanjug

Svet

29.06.2019

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski predsednik Milo Đukanović podržao je juče, kako je rekao, obnovu dijaloga Beograda i Prištine u najskorijem roku, kako bi se, kako je kazao, pokazala odgovornost prema regionu i njegovoj evropskoj perspektivi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Đukanović je to rekao u razgovoru s diplomatskim predstavnikom Prištine u Podgorici Skenderom Durmišijem, kojeg je primio u oproštajnu posetu, istakavši i da će Crna Gora nastojati da bude konstruktivan partner, svesna delikatnosti tog pitanja i njegovog značaja za stabilnost regiona u celini.

- Crna Gora pažljivo prati dogadjaje na Kosovu, sa pozicije prijateljskih odnosa suseda, ali i sa željom da problemi koji postoje u regionu dobiju što pre epilog u interesu svih - rekao je Đukanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ocenio je da stupanje na snagu Sporazuma o granici, otvaranje Razvojnog centra Crnogoraca na Kosovu, kao i imenovanje počasnog konzula, procesi su koji su učvrstili poverenje i unapredili saradnju.

Đukanović je, dodaje se, istakao da će Crna Gora - nastaviti da podržava stabilnost i prosperitet Kosova i njegovu dalju evropsku integraciju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading