Bezobrazno! Bošnjaci oružjem teraju Srbe iz Glamoča

Autor: Blic

Svet

25.06.2019

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Inicijativnog odbora krovne asocijacije Srba u Federaciji BiH Mile Marčeta podržao je načelnika opštine Glamoč Nebojšu Radivojšu koji se protivi namerama da se na ovdašnjem vojnom poligonu “Barbara” testira naoružanje proizvedeno u ovom entitetu, te dodaje da su Srbi spremni organizovati masovna okupljanja ukoliko se vlasti ogluše o ovaj problem.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

– Ukoliko bude tačna informacija da će sve naoružanje koje je proizvedeno u FBiH biti testirano na vojnom poligonu „Barbara“ u Glamoču, to će izazvati totalnu katastrofu – rekao je Marčeta i aplelovao da institucije BiH spreče ugrožavanje stanovništva, zagađenje vode i zemljišta.

Marčeta kaže da nije slučajno što se upravo ovo dešava na prostorima gde su se vratili Srbi.

– Ovo što se dešava u Glamoču nije slučajno, neko namerno i smišljeno radi na tome da se Srbi ne vraćaju na svoja ognjišta. Isto tako je i u Dvoru gde je glavna tema odlaganje radioaktivnog otpada – kaže Marčeta.

On je naveo da postoje i druge lokacije gde bi se moglo testirati to naoružanje, a ne baš Glamoču gde su se vratili Srbi.

Testiranjem oružija žele da oteraju Srbe 

Načelnik opštine Glamoč Nebojša Radivojša izjavio je ranije da ima informacije da bi svo oružje koje je proizvedeno u Federaciji BiH trebalo da bude testirano na ovdašnjem vojnom poligonu "Barbara" gde se godinama uništava višak naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava uprkos protivljenju lokalnog stanovništva.

– Punu podršku pružamo načelniku Glamoč koji se protivi tome, ovo nije izazvalo samo nemir stanovništva pomenute opštine, nego se odrazilo i na uznemirenost stanovnika susednih opština gde su Srbi povratnici većinsko stanovništvo. Neko pokušava da ugrozi srpske povratnike – naglasio je Marčeta.

On je upozorio da se ovakve moguće situacije ne smeju dešavati.

– Spremni smo da organizujemo masovna okupljanja i proteste ukoliko se vlasti ogluše na ovaj problem jer godinama plaćamo cenu nečijih hirova – istakao je Marčeta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading