SRBOMRSCI, JOŠ ĆEMO SE ĆERATI! MiIačić podneo krivične prijave protiv Mirne Nikčević i glumca Zorana Vujovića!

Autor: Republika

Svet

21.06.2019

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prava Crna Gora podnela je Osnovnom državnom tužilaštvu Krivičnu prijavu protiv glumca Crnogorskog narodnog pozorišta Zorana Vujovića i protiv diplomate Mirne Nikčević, zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje iz člana 370 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, saopštila je "Prava Crna Gora".

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Marš HD Valjevo
Marko Milačić

- Zoran Vujović i Mirna Nikčević su, putem društvene mreže Fejsbuk, na način dostupan javnosti, ispoljavali i izazivali osećanja mržnje i podsticali su na nasilje prema vernicima Srpske pravoslavne crkve, prema Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i prema licima srpske nacionalne pripadnosti - navodi "Prava Crna Gora".

Dodaje se da je ovakvo postupanje za cilj imalo podstrekavanje, odnosno, navođenje drugih da vrše slična nasilja i da izazivaju nacionalnu i versku mržnju u Crnoj Gori, a osim namere da izazivaju, imaju i nameru da produbljuju nacionalnu i versku mržnju među narodima koji žive u Crnoj Gori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading