Tužilac potvrdio da je Sinđelić u Crnoj Gori

Autor: Tanjug

Svet

18.06.2019

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić potvrdio je danas da je svedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016, srpski državljanin Aleksandar Saša Sinđelić, zatražio politički azil u Crnoj Gori.

RepublikaFoto: printscreen/TV Happy
Aleksandar Sinđelić

Kako prenosi CDM, Katnić je rekao da je Sinđelić, dajući izjavu u MUP-u u Rožajama, naveo da traži politički azil jer je, kako tvrdi, izložen progonu određenih struktura u Srbiji.

Sinđelić je, kaže Katnić, želeo da razgovara sa specijalnim policijskim timom. 

On je i ranije u više navrata govorio da mu je bezbednost ugrožena na teritoriji Srbije i tvrdio da pritisci dolaze, kako je naveo, direktno od određenih bezbednosnih struktura.

RTCG podseća da je još tokom suđenja odbrana optuženih osporavala Sinđelićev kredibilitet, tvrdeći da je reč o osobi koja nije pouzdana, da radi za razne strane službe i da je kompletna niegova priča o pripremi državnog udara u Crnoj Gori montirana.

Viši sud u Podgorici je, nakon višemesečnog ispitivanja, prihvatio ključne iskaze njegovog svedočenja, koji su, kako navodi taj medij, potvrđeni dokazima iz istrage.

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading