SUKOB U TIRANI! Meta: Odlažem izbore! Rama: Biće izbora!

Autor: Tanjug

Svet

08.06.2019

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski predsednik Ilir Meta odložio je lokalne izbore u toj zemlji koji su bili zakazani za 30. Jun, prenosi portal A1 on. U saopštenju iz njegovog kabineta navodi se da je albanski predsednik iskazao veliku zabrinutost zbog duboke političke krize u Albaniji.

Ilir Meta

- Imajući u vidu hitnu potrebu da se stanje smiri i rizik od nepredvidive eskalacije konflikta preuzimam ustavnu i institucionalnu odgovornost i poništavam ukaz kojim je lokalni izbori trebalo da se održe 30. juna - poručio je Meta, a navedeno je u saopštenju iz njegovog kabineta.

Naglasivši da poslednja događanja u državi narušavaju imidž te zemlje u svetu, iz kabineta navode da će detaljnije obrazloženje o odlaganju izbora dati u ponedeljak.

Eskpresno, sa izbornog mitinga u albanskom gradu Berat reagovao je albanski premijer Edi Rama koji je poručio da će izbori 30. juna biti održani. 


Danas je u Tirani održan osmi protest ujedinjene albanske opozicije na kojem su se ponovo demonstranti sukobili s policijom, bacani su molotovljevi kokteli, a policija je odgovorila dimnim bombama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading