Hapšenje u RS! Tražio snajperistu za atentat na Dodika i Cvijanovićevu, završio iza rešetaka

Autor: Tanjug

Svet

08.06.2019

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Z. H. iz Lukavca osumnjičen je da je preko društvenih mreža podstrekivao na ubistvo Milorada Dodika i predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

RepublikaFoto: youtube.com/Parovi TV HAPPY
Željka Cvijanović i Milorad Dodik

Prema informacijama portala Srpska Info, koje prenosi RTRS, Z. H. je tražio snajperistu koji bi ubio funkcionere Republike Srpske.

Portparolka MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je, navodeći inicijale osumnjičenog, da je Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Srpske podnela Republičkom tužilaštvu izveštaj protiv Z.H. zbog sumnje da je počinio krivično delo "javno podsticanje na terorističke aktivnosti".

- On je osumnjičen da je 23. januara ove godine na svom profilu na Fejsbuku izneo lične ideje, kojima je podsticao na terorističke radnje, pozivajući na otvorenu likvidaciju najviših zvaničnika Republike Srpske - pojasnila je Miljanovićeva.

 

 

Kako nezvanično saznaje portal „Srpska info", Z.H. je na svom profilu pokrenuo inicijativu da se angažuje snajperista kako bi ubio Dodika i Cvijanovic´evu.

- Osim na napade protiv zvaničnika, Z.H. je pozivao i na napade na narod u Republici Srpskoj. On je tražio da se angažuje iskusni snajperista koji bi ispunio njegove zahteve. Te pretnje su shvaćene ozbiljno i Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma je odmah reagovala - rekao je izvor za "Srpsku info".

Pronalazak oružja i bombi potvrđuje da se radi o opasnoj osobi i da je policija opravdano reagovala.

Izvor je dodao i da je za sada utvrđeno da Z.H. nije pripadnik vehabijskih ili selafijskih pokreta.

U međuvremenu, Z.H. je svoj sporni status obrisao s Fejsbuka.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading