Hrvat monstrum! Nije hteo Rome za komšije, pa im zapalio ambar u dvorištu

Autor: Republika

Svet

05.06.2019

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac (27) iz Podravskih Sesveta zapalio je ambar na imanju do njegovog, jer ga je kupila romska porodica iz Đurđevca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Incident se dogodio prošlog četvrtka, a tom prilikom je pričinjena šteta od 5.000 kuna (oko 674 evra).

Kako je navedeno, uhapšen je mladić za koga su meštani rekli da se najviše protivio doseljavanju romske porodice i da je pretio da će da im zapali kuću.

- U četvrtak je ambar polio benzinom i zapalio ga, a čak je u tom svom sumanutom pohodu govorio da će to činiti i dalje jer ne želi Rome za komšije - ispričali su meštani Podravskih Sesveta.

Vlasnike zapaljenog imanja šokirao je postupak 27-godišnjaka zbog čega razmišljaju da od bivše vlasnice zatraže povrat novca i otkažu dogovorenu kupovinu.

- Ako njemu smeta to što smo Romi, mogao je odmah kada smo došli da razgledamo imanje da popriča sa nama i da nam to kaže i mi ne bismo kupili kuću. Sad smo u strahu da će on ponovno da učini tako nešto, a imamo četvoro male dece i u strahu smo za našu bezbednost - rekli su vlasnici imanja za lokalni list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading