Strava i užas! Ustaškinja Ruža zamenjuje Kolindu!

Autor:

Svet

04.06.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada bi se ustaškinja i osvedočeni srbomrzac Ruža Tomašić kandidovala za predsednicu Hrvatske, pobedila bi i sledeće godine zamenila Kolindu Grabar Kitarović, tvrde sagovornici Srpskog telegrafa, dobri poznavaoci prilika u Hrvatskoj.

RepublikaFoto: Tanjug/T. PAVLEK
Ruža Tomašić

Hrvatska ultradesničarka koja je pre nekoliko dana ponovo izabrana u Evropski parlament (ubedljivo je trijumfovala, osvojivši čak 69.989 glasova), osokoljena ovim uspehom, ozbiljno razmišlja da se upusti u trku za novog šefa države, otkrivaju izvori Srpskog telegrafa u Zagrebu. U Hrvatskoj su, kažu, toliko zadojeni ustaštvom da bi njen izbor bio potpuno očekivan.

Nažalost, dodatne simpatije dobrog dela hrvatske javnosti pobrala je nakon što je nedeljnik Novosti obelodanio da je u mladosti pisala pesme u čast Ante Pavelića i recitovala ih odevena u ustašku uniformu. Kada je to objavljeno, poručila je da se ustaštva ne odriče.

Savo Štrbac, predsednik Veritasa, uveren je da bi Tomašićeva glatko odnela pobedu jer je ona za hrvatske pojmove idealan predsednik.

Štrbac: Siguran sam da bi odnela glatku pobedu

- Njena veličina i popularnost u Hrvatskoj leže u tome što se ona ne odriče onog što je rekla. Ono što priča oduvek, priča i sada i ne odustaje od ustaštva i tvrdnji da su oni samo branili svoje domove. Sve što je radila i kako sad postavlja stvari u EP i domaćoj politici gradi na negativnom odnosu prema Srbima. Navijam da pobedi i da se Hrvatska već jednom potpuno razgoliti pred svetom. Mislim da će uspeti jer je većinska Hrvatska još na strani NDH i jedne takve opcije - kaže Štrbac.

S druge strane, predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da njena pobeda ne bi donela ništa novo i da nema suštinske razlike između hrvatskog državnog vrha koji dolazi iz nazovi demokratske zajednice i Ruže Tomašić.

IZJAVE RUŽE TOMAŠIĆ

RepublikaFoto: youtube.com/Bujica Z1TV
Ruža Tomašić

O ustašama

- Da su ustaše i Ante Pavelić bili na društvenim mrežama i koristili internet, ne bi toliko klali

- To su obični ljudi koji su jednostavno branili svoj dom

O Srbima

- Nećemo primiti Srbiju u EU dok ne plati ratnu štetu

- Neka oni mole boga da mi ne počistimo svoje dvorište jer će mnogi morati da se vrate u Srbiju

- Srbi žive na račun hrvatskih građana, proputovali su ceo svet na račun Hrvatske, a da zauzvrat ništa nisu dali

- Jedino što ona otvoreno i bez uvijanja govori ono što svi drugi misle. HDZ su takođe ustaška priča, ali zbog sveta vode računa šta pričaju. Sve činjenice govore da se većina hrvatske elite i hrvatski narod slažu sa Ružom Tomašić i podržavaju njeno mišljenje. To potvrđuje i činjenica da je osvojila toliki broj glasova za EP. Sigurno je da će sada ta nova otvorena ustaška desnica da se ujedini i da svog kandidata za predsedničke izbore, mislim da su velike šanse da to bude ona - ističe Linta.

Plenković umesto Mogerinijeve

RepublikaFoto: Tanjug/L. S. DOMINIĆ
Andrej Plenković

Posle podbacivanja HDZ na evropskim izborima, podgrejane su glasine da će premijer Hrvatske Andrej Plenković nastaviti političku karijeru u Briselu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federika Mogerini

Evropska narodna stranka izabrala ga je za glavnog pregovarača za sklapanje kadrovske slagalice, što je pokazatelj da ga cene u Evropi. Spominje se da bi mogao da zauzme fotelju potpredsednik Evropske komisije ili čak zameni sadašnju šeficu diplomatije Federiku Mogerini.

On je ponovio zahtev Ministarstvu spoljnih poslova Srbije da pokrene akciju da se Tomašićevoj oduzme mandat u EP, međutim, sagovornici iz Brisela tvrde da bi takva inicijativa teško prošla.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading