U Sarajevu postavljen znak koji upozorava na lopove

Autor: Tanjug, Republika

Svet

31.05.2019

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sarajevskoj ulici Sarači postavljen je znak koji turiste upozorava na lopove i džeparoše. Znak je u vidu saobraćajnog znaka na kome na engleskom jeziku piše: "Pažnja, čuvaj se lopova i džeparoša", uz crveni trougao na kome su prikazane ruke koje izvlače mobilni telefon i novčanik iz tašne.

Foto: Ilustracija

Kako prenosi portal Klix.ba, građani Sarajeva se u poslednje vreme žale na povećanu aktivnost džeparoša koji koriste svaku priliku i trenutak nepažnje za krađu, pa su nadležni u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo odlučili da preventivnim delovanjem utiču na stvaranje što povoljnijeg bezbednosnog ambijenta za boravak turista.

U februaru ove godine Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je povodom održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala objavilo "uputstvo turistima" upozoravajući na veliki broj džeparoša na ulicama Sarajeva.

!U vozilima ne ostavljajte vredne predmete na vidnom mestu", "obratite pažnju na osobe koje traže milostinju, jer su često izvršioci krivičnih dela" i "džeparoši kradu na ulicama, trgovima i u javnom prevozu", neke su od poruka MUP-a.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading