Uhapšen sin Mirze Delibašića zbog otmice Turčina

Autor: Tanjug, Republika

Svet

17.05.2019

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutarašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) danas su, po nalogu Tužilaštva KS, uhapsili Darija Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, osumnjičenog da je učestvovao u otmici turskog državljanina.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Dario Delibašić

Portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić rekla je za Fenu da se osumnjičeni trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi u MUP-u KS, posle koje će, u zakonskom roku od 24 sata, biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva. 

Delibašić se sumnjiči da je 20. aprila učestvovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara "Mahala" u Sarajevu, dodaje Fena pozivajući se na navode medija. 

Kako objašnjava, naoružane osobe su u naselju Pejton na Ilidži presrele Kilerdžija, koji se nalazio u putničkom automobilu. 

Preteći vatrenim oružjem izvele su ga iz vozila, svezale i držale zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Od njega su tražili milion konvertibilnih maraka.

Delibašić je privođen i ranije u vezi sa istim slučajem, ali nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje, pa je pušten.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading