Makedonski poslanici će biti testirani na drogu?

Autor: Tanjug, Republika

Svet

17.05.2019

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezavisna poslanička grupa VMRO-DPMNE danas je podnela inicijativu Sobranju da svi poslanici dobrovoljno naprave test za upotrebu narkotičnih supstanci, zahtevajući istovremeno da im se obezbede svi uslovi za takav test, javio je portal Plusinfo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Predlažemo i drugim političarima, aktuelnim i bivšim funkcionerima, administrativnim službenicima, sudijama, tužiocim, gradonačelnicima i savetnicima da nam se pridruže u nameri i na taj način građanima pružimo dobar primer u borbi protiv upotrebe narkotika - navodi se u saopštenju nezavisne poslaničke grupe VMRO-DPMNE. 

- Predsednik makedonskog Sobranja Taljat Džaferi neće komentarisati izjave poslaničkih grupa. U trenutku kada u Kabinetu predsednika Sobranja stigne konkretna inicijativa, predsednik će istu razmotriti, dati svoj stav i postupiti u skladu sa nadležnostima koji proizlaze iz Ustava, Poslovnika i Zakona o poslanicima - saopšteno je iz kabineta Džaferija. 

Juče je i poslanik Artan Grubi iz redova vladajuće albanske partije DUI zahtevao da svi poslanici naprave test na narkotične supstance. Makedonska javnost se ne stišava nakon što se pre nekoliko dana na anonimnom fejsbuk profilu pojavio audio snimak na kom se čuje glas poslanika iz vladajućeg Socijaldemokratskog saveza, Pavla Bogoevskog, kako naručuje narkotike. 

Nakon toga je Bogoevski na svom fejsbuk profilu napisao da ne naručuje kokain, već kanabisovo ulje, a potom je policiji prijavio da ga prisluškuju. On je rekao da je kanabisovo ulje naručivao za njemu blisku osobu kojoj to sredstvo pomaže više od lekova, te a to čini već nekoliko meseci i činiće, kaže, i dalje sve dok toj osobi bude potrebno. Na ovakav post Bogoevskog na fejsbuk profilu usledile su brojne reakcije, a onajuticajnija opoziciona VMRO-DPMNE zatražila je od premijera Zorana Zaeva da zahteva ostavku poslanika i njegovo testiranje na drogu.

A bivši diplomata Arsim Zekoli je povodom ovog audio snimka rekao da svi putevi u vezi sa prisluškivanjem, tzv. bombe, vode ka Zaevu. Makedonski advokat Aleksandar Tortevski s tim u vezi rekao su, kada je droga u pitanju, 0,5 marihuane ili 4,9 kokana isto krivično delo za koje je zaprećena kazna najmanje godinu dana zatvora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading