Krvava ustaška obuka: Oficir odvaljivao vojnika, sud papreno kaznio Hrvatsku!

Autor: slobodnadalmacija.hr, Republika

Svet

14.05.2019

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo obrane Hrvatske moraće vojniku Anti J. (30) da isplati 10.000 kuna, odnosno oko 160.000 dinara naknade jer ga je nadređeni maltretirao i zlostavljao na najsurovije moguće načine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ante J. pripadnik je jedinice Hrvatske vojske Vukovi - Gospić, a  kao vojnik pretrpeo je pravu torturu od strane oficira koji ga je terao da radi 1.500 sklekova, tukao ga pendrekom i vezivao za krevet.

- Zaposlen sam u HV od decembra 2011. godine i u to vreme, u februaru 2016. zapovednik je bio Dražen H.  Dve godine me je psihički i fizički maltretirao na razne načine, bez ikakvog razloga. Vezavao me je lisicama za krevet i tukao pendrekom i slično - ispovedio se vojnik.

Ante J. istakao je i da ga je Dražen H. terao da napravi dva puta po 500 sklekova u četiri dana, te da je zapisivao u svojoj svesci radi li vojnik vežbe kako treba. 

Na sve to, dok ga je terao da radi sklekove, oficir je vojniku na laptopu pokazivao porno snimke i govorio da će tako neko drugi zadovoljavati njegovu ženu.

Nakon maltretiranja od strane nadređenog, hrvatskom vojniku pukao je bedreni mišić, zbog čega će, ako presuda Opštinskog suda u Splitu postane punomoćna, hrvatsko Ministarstvo odbrane morati da plati štetu Anti 10.000 kuna, odnosno oko 160.000 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading