Braći Ćulum oduzeti luksuzni automobili: Vozili lamborgini i ferari po Banjaluci, a onda ih zbog ovoga zaustavila policija

Autor: Republika

Svet

11.05.2019

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Braća Armin i Nermin Ćulum, Velid Salešević, Milijana Radanović i državljanka Slovenije Teja Stražišar pušteni su na slobodu posle privođenja u banjalučku policiju.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Braća Ćulum

Portparolka policije Marija Markanović potvrdila je da su braća Ćulum i Salešević privedeni s ciljem utvrđivanja njihove povezanosti sa izvršenjem krivičnih dela na području koje je u nadležnosti te Policijske uprave te da su im oduzeta vozila radi utvrđivanja porekla i valjanosti dokumentacije.

Saleševiću je izdat prekršajni nalog, a posle utvrđivanja svih okolnosti i kompletiranja predmeta, prekršajni nalozi biće izdati i protiv drugih lica.

Beli i narandžasti "lamborgini" i crveni ferari uočeni su juče u popodnevnim časovima na području Banjaluke, a proverama je utvrđeno da vozila koriste braća Ćulum iz Sanskog Mosta.

Policija je zaustavila vozila, kojima su upravljali Denis Giljon, odnosno Armin Ćulum, Nermin Ćulum i Velid Salešević, a sa njima su bile i Radanovićeva /29/ i državljanka Slovenije Teja Stražišar /27/.  Sva lica i vozila su sprovedena do Policijske uprave Banjaluka, gde su izvršeni i detaljni pregledi vozila.

Foto: instagram.com/culumnermin

Tom prilikom je utvrđeno da državljanka Slovenije nije ispoštovala proceduru za boravak stranaca. Ona će, prema nezvaničnim informacijama, biti deportovana iz BiH, a obaveštena je i kancelarija za strance.

Sva tri skupocena vozila privremeno su oduzeta po nalogu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Vozila su oduzeta radi utvrđivanja porekla, validnosti dokumentacije i ostalog, a oni su protekle noći napustili prostorije Policijske uprave Banjaluka.

Kako se nezvanično saznaje o statusu vozila upoznata je iUprava za indirektno oporezivanje BiH s ciljem utvrđivanja carinskih prekršaja. Braća Nermin i Armin Ćulum poznati su policijskim agencijama širom Evrope, u nekoliko zemalja im je i zabranjen ulazak jer su pretnja po bezbednost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading