"Operacija metla": Zaev najavio smene u vlasti

Autor: Agencije

Svet

06.05.2019

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Severne Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev najavio je promene u izvršnoj vlasti i u stranci kako bi se otklonile slabosti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zoran Zaev

Kako su preneli lokalni mediji, Zaev je rekao da sada, po završetku predsedničkih izbora, slede promene u izvršnoj vlasti, počevši od vlade, preko državnih institucija, javnih preduzeća, pa do lokalne vlasti i stranke - SDSM.

Čistku u redovima vlasti, popularno nazvanu "Operacija metla", Zaev je najavio nakon prvog kruga predsedničkih izbora 21. aprila, kada su brojni građani, koji su na parlamentarnim i lokalnim izborima glasali za SDSM, apstinirali zato što su nezadovoljni radom njegove vlade i ponašanjem funkcionera.

Kako je istakao, mora doći do promene određenih rukovodećih struktura jer su određeni funkcioneri pokazali slabost.

- Ja sam nadležan u izvršnoj vlasti i tu će biti promena. Od danas počinjem da pravim analize, svakako u određenim konsultacijama sa prvim saradnicima. Promene će biti napravljene u najkraćem mogućem periodu, ali da bi počeli takve postupke moraju da budu zvanično zatvoreni predsednički izbori - rekao je on.

Zaev je potvrdio da je ministar kulture Asaf Ademi (DUI) danas podneo ostavku, napominjući da je ranije dogovorena i da se taj ministar povlači iz zdravstvenih razloga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading