Dodik uoči sastanka sa Erdoganom: Poboljšati ekonomske odnose s Turskom

Autor: Republika

Svet

01.05.2019

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da je motiv njegove posete Turskoj, gde će se sutra susresti sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, usmeren ka poboljšanju ekonomskih odnosa.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Milorad Dodik

- Ranije je urađen sporazum koji je podrazumevao slobodnu trgovinu s Turskom i tu je bilo mnogo problema vezano za izvoz mesa i nekih drugih proizvoda i pokušaćemo da to inoviramo i uvedemo više reda - rekao je Dodik. 

Ključno pitanje je, kaže, da se otpočnu razgovori o turskoj podršci izgradnji trase autoputa Sarajevo-Beograd, koja je definisana na nivou BiH, prenosi Fena. 

U posetu Turskoj sutra putuju i član Predsedništva BiH Šefik Džaferović i predstavnik Kabineta člana Predsedništva Željka Komšića, koji iz opravdanih razloga ne može da putuje, a tom prilikom BiH će potpisati sporazum o slobodnoj trgovini s Turskom. 


Dodik kaže i da će se razgovarati o formiranju vlasti na nivou BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading