VMRO-DPMNE: Makedonija neće dobiti datum za pregovore

Autor: Tanjug, Republika

Svet

01.05.2019

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonija neće dobiti datum za pregovore o učlanjenju sa Evropskom unijom u junu ove godine, kao što nije dobila ni u junu prošle godine, ocenila je najveća opoziciona stranka u Severnoj Makedoniji VMRO-DPMNE.

RepublikaFoto: Tanjug/F. NASKOVIĆ
Foto: Ilustracija

"Zemlja koja je zakovana na dnu liste za korupciju ne može da se nada članstvu u Evropskoj uniji. Zemlja kojom upravljaju pomilovani kriminalci... neće biti deo EU. To je cena koju građani plaćaju zbog laži (premijera) Zorana Zaeva i njegovog poslušnika Steva Pendarovskog. Gubitnika Stevu Pendarovskog, koji nikada nije donosio odluke, izabrao je (za predsedničkog kandidata) Zoran Zaev kako bi štitio i prikrivao njegov kriminal" piše u saopštenju VMRO-DPMNE. 

Ta stranka ocenjuje da Pendarovski, poput Zaeva, nema principe. 


"Pendarovski podržava nemoralne akte lidera političkih stranaka iz njegove koalicije koji su za pare prodali ime države. Gubitnik Stevo Pendarovski je u društvu kriminalaca, i to mu ne smeta. On je saradnik u kriminalu. Čovek koji je u kriminalu, ne može da pokrene Makedoniju ka EU. Takvi ljudi su retrogradni i oni guraju Makedoniju ka dnu", smatra VMRO-DPMNE. 

U saopštenju se dodaje da država ima potrebu za novim tipom političara, koji su časni i dostojanstveni, a glas za (kandidatkinju VMRO-DPMNE) Gordanu Siljanovsku Davkovu je glas za promene. 

Drugi krug izbora 5. maja

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

U nedelju, 5. maja, u Republici Severnoj Makedoniji biće održan drugi krug predsedničkih izbora. 

Kandidati vladajuće koalicije i opozicionog VMRO-DPMNE Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska Davkova u prvom krugu izbora su imali sličan broj glasova, i razlika između ta dva kandidata bila je jedva jedan odsto. 

U drugom krugu izbora, prema predviđanjima brojnih eksperata i analitičara u Severnoj Makedoniji, pobeda će zaviti od toga za koga će glasati građani albanske nacionalnosti, njih skoro 80. 000, koji su u prvom krugu izbora glasali za kandidata opozicionih albanskih stranaka Blerima Reku. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading