Dela će da odgovara za nedela: Vođa navijača koji se iživljavao nad konobarom ide u zatvor?

Autor: novosti.rs

Svet

30.04.2019

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje pritvora Banjalučaninu Dejanu Kostiću (29) zvanom Dela zbog sumnje da je počinio krivična dela nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim delom neovlašteno fotografisanje.

RepublikaFoto: facebook.com/info.ba
Konobar i Kostić

Odluku o pritvoru će doneti sudija za prethodni postupak Osnovnog suda Banjaluka. Iz tužilaštva nam je potvrđeno da se Kostić sumnjiči da je dela počinio u periodu od 24. do 26. aprila ove godine na štetu P.P i N.S. iz Banjaluke.

- Pritvor je predložen zbog postajanja osnovane bojazni da bi puštanjem na slobodu mogao ometati krivični postupak uticajem na svedoke, kao i bojazni da bi mogao ponoviti krivično delo – istaknuto je među pritvorskim razlozima.


Kostić je samozvani vođa navijačke grupe "Lešinari". Uhapšen je nakon što se na društvenim mrežama i pojedinim medijima pojavio snimak fizičkog i verbalnog maltretiranja mladića u banjalučkom kafiću "Armando" gđe je 23. aprila došlo do tuče i narušavanja javnog reda i mira zbog čega je Kostić dobio prekršajni nalog. Naknadno se pojavio još jedan snimak u kojem se vidi da, kako se pretpostavlja ponovo Kostić, u automobilu ispituje mladića oko dešavanja sporne večeri u istom kafiću.

- Uhapšeni se sumnjiči da je 24. aprila 2019. godine u ugostiteljskom objektu fizički i psihički zlostavljao dvadesettrogodišnjaka, a zatim i 26. aprila u unutrašnjosti putničkog automobila fizički i psihički zlostavljao dvadesetčetvorogodišnjaka. Policijski službenici su u oba slučaja postupili na osnovu saznanja bez prijava i nastavljaju dalji rad – saopšteno je iz PU Banja Luka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading