GORI CELO BRDO: Poljak izazvao požar u Crnoj Gori

Autor: Tanjug

Svet

30.08.2017

01:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar, koji je zahvatio veliku površinu, napravio je plameni trougao na brdu i jasno se vidi iz svih delova Bara. Vatra se od vrha brda spustila ka starim naseljima Karadanovići i Talići.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Požar je zahvatio jako veliku površinu Šušnja

Načelnik Barske službe zaštite, Velizar Čađenovic, rekao je za "Vijesti" da je plamen buknuo pod neverovatnim okolnostima.

- Obavešten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u nameri da signalizira na kom se mestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vetra i suve vegetacije odmah proširila na veliki deo brda. Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku zavisno od vetra, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, već sa jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca - rekao je Čađenović.


On je dodao da ce tražiti hitno uključivanje hrvatskih kanadera u gašenje požara od ranih jutarnjih časova kao i raspoloživih aviona crnogorskog MUP-a, prenosi RTCG.

- Odmah smo počeli da pravimo planove akcije za sutra, od rane zore. U ovom trenutku je vatra još daleko od puta, međutim, zbog mogućeg razvoja situacije moramo biti maksimalno na oprezu - kazao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading