Osumnjičeni za ubistvo biznismena: U vreme ubistva bio sam sa prijateljicom, pa sa ženom

Autor: novosti.rs

Svet

26.04.2019

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektori MUP RS pronašli su dve automatske puške, okvire s municijom i automobil koji su najverovatnije korišćeni prilikom likvidacije vlasnika "Sektor sekjuritija" Slaviše Krunića (48), njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića (37) i teškog ranjavanja Gorana Ilića. To je u Okružnom sudu u Banjaluci potvrdila republički tužilac Snježana Petković, koja vodi istragu.

RepublikaFoto: youtube.com/Elta HD
Slaviša Krunić

Oružje su u četvrtak ujutro u gustoj travi u Glamočanima kod Banjaluke pronašli pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP RS, koji poslednja tri dana detaljno "češljaju" teren na širem području oko mesta ubistva. Pronađena je i crvena "opel korsa", vlasništvo ubijenog napadača Željka Kovačevića. Vozilo je bilo parkirano kod pošte u Zalužanima i nakon uviđaja je prebačeno u policijski depo. I automobil i oružje će u narednom periodu biti veštačeni kako bi se utvrdilo da li se poklapaju sa čaurama pronađenim na mestu zločina, te da li na njima ima otisaka prstiju ili bioloških tragova.

Za stravični zločin, koji je počinjen 22. aprila oko 22.30, osumnjičeni su Željko Kovačević, koji je ubijen u razmeni vatre, Benedi Đukanović, koji je u bekstvu, i Emilio Baldo, za kojeg je Republičko tužilaštvo RS predložilo jednomesečni pritvor.

Tokom saslušanja, Baldo je pred tužiocem negirao da je umešan u zločin. Ipak, potvrdio je da je kritične noći bio u društvu s Kovačevićem i Đukanovićem u kafe-baru "Pink" u Glamočanima. S njima je, kako je naveo, sedeo u periodu između 20 i 21 časova i pričali su o "suncobranima i hrastovini". Tvrdi da su se potom rastali. On je, kako je rekao, otišao sam, a Đukanović i Kovačević crvenom "korsom". U iskazu je naveo da je u vreme ubistva bio u Laktašima. Pola sata je navodno proveo sa prijateljicom, koju nije želeo da imenuje. Potom je otišao kući, zatvorio prozore, i autom se vratio u centar Laktaša gde je "10-15 minuta sedeo sam", da bi u 22.55 došao po suprugu u kafić "Alabama" gde ona radi kao konobarica.

- Krunića poznajem iz viđenja. Nikada nisam radio kod njega niti imam ikakve veze s njim. Kategorički tvrdim da Kovačević i Đukanović preda mnom nikada nisu pominjali Krunića i ne znam da li su imali ikakve relacije s njim - rekao je Baldo u iskazu.

Da nema veze sa zločinom, Baldo je ponovio i u Okružnom sudu u Banjaluci tokom ročišta za razmatranje pritvora. Njegov branilac advokat Dragan Stupar protivio se određivanju pritvora, navodeći da je neosnovan. Tvrdio je i da se iskaz tužilačkog svedoka, o boravku u kafe baru "Pink", razlikuje od iskaza osumnjičenog.

- Mora se uzeti u obzir i da se iskaz svedoka odnosi na period van inkriminisanog događaja. Takođe, moj klijent je izneo svoju odbranu i tražio da ga poligrafski testiraju, što nije učinjeno, a dovoljno ukazuje da nisu ispunjeni uslovi za određivanje pritvora - rekao je Stupar.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading