UŽAS NAD UŽASIMA: Imućni pedofil zlostavljao dve devojčice, ali neće ići u zatvor!

Autor: jutarnji.hr / Republika

Svet

28.08.2017

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac (69), inače iz poznate porodice u Koprivnici, pravosnažnom presudom Opštinskog suda osuđen je na godinu dana zatvora zbog bludničenja nad dve desetogodišnje devojčice. Međutim, osuđeni pedofil, prema nezvaničnim saznanjima, neće ni sata provesti iza rešetaka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Imućni pedofil iz Hrvatske ne ide u zatvor već mu je određen društveno korisni rad/Foto: Ilustracija

Opštinski sud mu je zatvor zamenio radom za opšte dobro, pa će kaznu odraditi u jednoj od ustanova koju mu odredi Ministarstvo pravosuđa. 

Pedofil je prethodno osuđen ukupno na godinu i četiri meseca zatvora, ali sud mu je tu kaznu objedinio na godinu dana, a primenjujući zakonski propis kazna mu je zamenjena radom za opšte dobro, tako da je jedan dan zatvora zamenjen za dva sata društveno korisnog rada.

Ono što su devojčice proživele s pedofilom zaista je zastrašujuće.

To su događaji iz maja 2014. godine kada je, do tada uzoran i miran penzioner, pozvao dve devojčice koje su tada imale samo deset godina na stoni tenis. Međutim, kako tužitelji navode, pohotni starac je sam odredio pravila igre. Kada bi im ispala loptica, obe devojčice morale su da stave ruke na zid, zažmure i broje do 100. Tako je jednu devojčicu dva puta kaznio zato što je ispustila lopticu.

- Zavukao je ruku ispod njenih gaćica i dirao je po polnom organu - navodi se u pravosnažnoj presudi koprivničkog Opštinskog suda.

Isto je učinio i drugoj devojčici koja se kod njega igrala. Nesrećne curice tek su nekoliko meseci kasnije prijavile roditeljima užas kroz koji su prolazile.

Manijak negirao krivicu

Sprovedena je istraga u kojoj je ispitan osumnjičeni muškarac, koji je optužbe porekao i rekao da je sve plod mašte devojčica te da ga lažno terete i izmišljaju.

Međutim, ispitane devojčice nisu menjale priču, prošle su nekoliko veštačenja, a njima se bavila i Poliklinika za zaštitu dece Grada Zagreba, ustanova specijalizirana za rad u takvim okolnostima, psihijatri i psiholozi.

Nakon brojnih veštačenja, zaista je potvrđeno kako su devojčice bile žrtve groznog seksualnog nasilja, što je Opštinskom sudu bilo dovoljno da ga proglase krivim.

Muškarac je na slobodi te i dalje stanuje i slobodno se kreće nekoliko kuća dalje od devojčica koje je seksualno zlostavljao i čije je živote nepovratno promenio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading