Lanac prostitucije se preselio iz Crne Gore: U ovoj zemlji Srpkinje rade za 300 evra na jahtama

Autor: blic.rs, Republika

Svet

25.08.2017

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon mnoštva hapšenja zbog prostitucije po Crnoj Gori, banda se preselila u Hrvatsku na jahte.

RepublikaFoto: pixabay.com
Devojke koštaju od 300 do 600 evra

Slučaj hapšenja kriminalne grupe u Zadru prošli vikend dokazuje da su makroi i prostitutke preselili u “ljepu našu”.

Policija je tada uhapsila tri Zadrana i jednu Srpkinju (29) koja je, osim što je organizovala devojke i sama pružala  seksualne usluge.

Devojke i klijenti su se sastajali u apartmanima i na jahtama. Usluge koštaju od 300 do 600 evra.

- U seks-biznisu potražnja nikada ne opada, zato je "trik" samo u tome da se pronađe pouzdana klijentela i područje na kojem je moguće da se posao obavlja nesmetano. Za tako nešto neophodno je dobro poznavati sredinu u kojoj radite i da budete sigurni da posao neće da trpi zbog mešanja policije. S obzirom na to da su se u Crnoj Gori dogodila hapšenja zadnjih godina, logično je da se posao prebaci severnije - ispričao je čovek upoznat sa načinom rada svodnika na Jadranu. 

U poslednja četiri leta na Crnogorskom primorju pale su najmanje dve elitne podvodačice, obe iz Kotora: Mileva Kilibarda (59) i Željka Rolović (40).

Prva je uhapšena u velikoj akciji crnogorske policije 2013. godine, nakon dvomesečnih mera tajnog nadzora. Kako su pisali crnogorski mediji, Kilibarda - koja je sumnjičena za posredovanje u prostituciji - pala je u policijskoj akciji "Porto", najverovatnije nazvanoj po tivatskoj luci "Porto Montenegro", koja je već nekoliko godina bila označena kao mesto gde se organizuje "jahting prostitucija".

Osim manekenki iz Crne Gore, u istom lancu bile su i dve devojke iz Srbije.

Hapšenje i presuda Rolovićevoj su, međutim, izazvali daleko više pažnje. Jedna od najpoznatijih "madam" u biznisu elitne prostitucije uhapšena je pre tačno dve godine u akciji "Lutka". Osumnjičena je da je na području nekoliko primorskih gradova ugovarala i organizovala pružanje seksualnih usluga u hotelima, privatnim smeštajima, na jahtama i drugim lokacijama u cilju sticanja novčane dobiti.

U početku je pred tužiocem Rolovićeva negirala da se bavila podvođenjem, ali je potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice, nekoliko meseci kasnije, ipak priznala krivicu, zbog čega je osuđena na kućni zatvor. Među njenim radnicama ponovo je bilo devojaka iz Srbije, a mediji su pisali i o njenoj bliskoj prijateljskoj vezi sa starletom Sorajom Vučelić.

I dok se podvodači i lokacije menjaju, cena za seksualne usluge uglavnom ostaje ista. Prema nezvaničnom cenovniku, oralni seks košta oko 60, jedan seksualni odnos klijente košta oko 300, a celovečernja seansa oko 600 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading