Milov premijer bahato: Kratak let helikopterom koštao je 3 prosečne plate

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.03.2019

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Crne Gore Duško Marković je na Konferenciju predsednika parlamenata država članica Jadransko-jonske inicijative, koja je održana u Budvi pre dva dana, stigao helikopterom, što je crnogorski budžet "olakšalo" za oko 1.400 evra, što su skoro tri prosečne zarade.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Duško Marković i Milo Đukanović

Marković je, piše list, letilicom Ministarstva unutrašnjih poslova putovao od aerodroma Golubovci u Podgorici, a sleteo je na helidrom hotela “Splendid” u Miločeru, gde je održana konferencija koja je okupila predsednike i potpredsednike parlamenata Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije i Grčke.

Navode da na sajtu vlade nije bilo najava drugih zvaničnih sastanaka premijera toga dana zbog kojiih bi, kažu, morao da žuri, a na njihovo pitanje da li je premijer imao i drugih obaveza zbog kojih je bilo neophodno angažovanje helikoptera, umesto da je do Budve putovao službenim vozilom, Vijesti navode da nisu dobile odgovor.

Prema pisanju tog dnevnika, sat letenja helikoptera tipa Bell-412 EP, kakvim raspolaže Aviohelikopterska jedinica MUP-a i kakvim je premijer Duško Marković u ponedeljak leteo iz Podgorice do Miločera i nazad, prema zvaničnom katalogu prouzvođača te letelice, američke kompanije Bell Textron Helicopters iz februara 2016, fiksno košta najmanje 1.478 dolara (nešto preko 1.300 evra).

U tu računicu nisu uvršteni takozvani varijabini troškovi plata posade, osiguranja i eventualnog plaćanja smeštaja te letelice u hangaru, odnosno troškovi usluga Kontrole letenja, piše list i dodaje da računajući i ostale varijabilne troškove, sat letenja tog tipa helikoptera, ukupno košta oko 1.650 dolara, odnosno 1.452 evra po važećem kursu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading