Pre masakra MONSTRUM boravio u Hrvatskoj

Autor: Informer, Republika

Svet

16.03.2019

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske potvrdilo je danas da je u toj zemlji boravio Australijanac Brenton Tarant, koji je na Novom Zelandu u dve džamije ubio 49 ljudi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Brenton Tarant

- MUP raspolaže saznanjima o kretanju navedene osobe na području Hrvatske tokom decembra 2016. i januara 2017. godine - potvrdila je portparolka hrvatskog MUP-a Marina Mandić.

Ona je navela da je ovaj podatak utvrđen uvidom u službene policijske evidencije.

Bugarski državni tužilac Sotir Cacarev juče je objavio da je Tarant nedavno posetio jugoistočnu Evropu, uključujući i Hrvatsku, a trenutno se istražuju kontakti koje je možda uspostavio.

Cacarev je rekao, da je prema tvrdnjama njihovih obaveštajaca, Tarant Bugarsku posetio između 9. i 15. novembra, te da je doputovao iz Dubaija.

On je istakao kako nema dokaza o aktivnostima povezanim sa terorizmom, a ministar unutrašnjih poslova Bugarske Mladen Marinov naglasio je kako, za sada, nema dokaza da je napadač stigao u Evropu zbog neke druge namere osim terorizma.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading