Krivična prijava za Mila: Knežević ga tereti za 170 miliona evra

Autor: Republika

Svet

14.03.2019

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokatski tim predsednika Atlas grupe Duška Kneževića predao je danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, kojom se tereti da je "organizator kriminalne organizacije".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Krivična prijava optužuje Đukanovića da je njegov plan bio da se od Kneževića oduzme celokupna imovina koju poseduje u Crnoj Gori, odnosno, imovina koju poseduju njegove banke i ostala privredna društva.

- Pored Đukanovića, krivičnom prijavom su obuhvaćeni guverner CBCG Radoje Žugić, privremena upravnica Atlas banke Tanja Terić, bivši privremeni upravnik IBM banke Milan Remiković, Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, predsednik Privrednog suda Blažo Jovanić, stečajni upravnik Meljine kompleksa doo Saša Zejak i Olivera Mihajlović Elez iz PZU Meljine - navodi se u saopštenju.

Oni su, kako pojašnjavaju, označeni "kao članovi kriminalne organizacije na čijem čelu je Đukanović, koja je formirana radi sticanja protivpravne imovinske koristi u iznosu od 170 miliona evra".

Knežević, koga Crna Gora potražuje zbog navodnih finansijskih malverzacija, ranije danas je najavio da će protiv Đukanovića njegov pravni tim podneti krivičnu prijavu.

Inače, Djukanović je u više navrata do sada negirao sve optužbe koje je na njegov i račun njegove porodice izneo Knežević.

Đukanović je u intervjuu za RTCG pozvao građane koji učestvuju na protestima da budu oprezni kako njihove ideje, kako je rekao, ne bi bile zlupotrebljene u političke svrhe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading