HAOS U SARAJEVSKOM ZATVORU: Zatvorenik se oslobodio i maltretirao čuvare!

Autor: avaz.ba

Svet

23.08.2017

17:22 >> 16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Edin Smajić, koji se nalazio u Pritvorskoj jedinici KPZ Sarajevo, pre nekoliko dana, kako saznaje Avaz.ba, izazvao je pravi incident.

RepublikaFoto: pixabay.com
Bosanac napravio haos u sarajevskom zatvoru

Naime, Smajić je pre nekoliko dana razvalio vrata ćelije i, kako je naveo izvor Avaza sa zatvorenicima koji su bili s njim izašao iz ćelije. Potom je četvoricu zatvorskih stražara, koji su bili tu noć u smeni, maltertirao, šamarao, udarao nogama i pretio im.

- Sreća da nije našao ključeve drugih ćelija, inače je sve zatvorene mogao pustiti vani. Sreća i da stražari ne nose oružje kada su u KPZ, nego samo kada rade pratnje jer je mogao biti veći incident. Oružje ne nose upravo zbog ovakvih slučajeva. Kako sam čuo, navodno je Smajiću tu noć bio rođendan i neki pričaju da je svemu kumovao i prokrijumčareni alkohol ili droga – rekao je ovaj izvor.

Nakon ovog incidenta, Smajić je prebačen u KPZ Zenica, a istragu o ovom slučaju vodi Tužilaštvo KS.

Advokat Izet Baždarević, koji zastupa Smajića,rekao je da je čuo da se neki incident dogodio i da je Smajić prebačen u KPZ Zenica, ali da ne zna detalje.

- Znam da se neki incident dogodio, ali u to vreme sam bio na odmoru te Smajića još nisam video kako bih s njim razgovarao o tome. Tako da ne znam detalje – rekao je Baždarević u izjavi za Avaz.ba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading