Telo Davida Dragičevića zauvek napušta Banjaluku: Biće blizu majke

Autor: Telegraf

Svet

14.03.2019

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak je ekshumirano telo Davida Dragičevića iz grobnog mesta u Banjaluci, a danas su članovi grupe "Pravda za Davida" na Facebooku najavili da će telo danas biti prebačeno u Viner Nojštad u Donjoj Austriji, gde živi Suzana Radanović, majka nastradalog mladića.

RepublikaFoto: facebook/ Davor Dragičević
David Dragičević

- Danas nam je jedan od najtužnijih dana. Danas je 354. dan od kada naš Đakac nije dočekao istinu. Danas je dan kada naš klinac odlazi iz geta. Budimo ljudi dostojni vrlina koje jedan čovek može da ima. Budimo dostojanstveni kao što smo uvek bili. Danas naš Đakac odlazi u 10 sati ispred Rebrovačke crkve - stoji u objavi grupe Pravda za Davida na Fejsbuku.

Takođe, na ovoj društvenoj mreži je najavljeno kako će doći do okupljanja članova grupe Pravda za Davida u dvorištu Rebrovačke crkve danas u 9:45 sati, gde će ispratiti telo Davida Dragičevića iz Banja Luke.

Na groblju u Banjaluci okupilo se nekoliko stotina građana, koji su poslednji put ispratili mladića.

Jedna od najpotresnijih scena dogodila se kada je nesrećna majka, sa crnom maramom na glavi, poljubila kovčeg iskopanog sina.

Dok su sanduk sa njegovim telom stavljali u auto čuli su se jauci, a najneutešnija od svih bila je njegova majka Suzana.

Ona je plakala dok su je držali prijatelji, a kada je auto krenuo, pala je u njihov zagrljaj i počela da jeca.

Sanduk sa Davidovim ostacima ispraćen je uz njegovu pesmu "Klinac u getu".

David Dragičević, čije je telo pronađeno 24. marta prošle godine na ušću rečice Crkvene u Vrbas, biće ponovo sahranjen u Austriji u petak, 15. mart.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading