Đukanović: Ne podnosim ostavku, ne bojim se Duška Kneževića!

Autor: agencije

Svet

13.03.2019

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski predsednik Milo Đukanović ocenio je večeras da protesti u Podgorici protiv vlasti nisu građanski, već politički i da iza njih stoje opozicione partije, sa jasnim političkim idejama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

On je u intervjuu za TVCG kazao da za vlast nema tabu tema, dodajući da na ultimatume i rušenja ne pristaju, ali da su uvek spremni za razgovor. Ponovio je i da neće podneti ostavku, što je jedan od zahteva demonstranata.

- Na ovim protestima, kao što ste videli, nismo primetili nijednu crnogorsku zastavu, za razliku od državnih zastava koje možete videti na protestima i u Srbiji i u Albaniji. Upravo zbog toga što je skup na protestima, zapravo konglomerat vrlo različitih, najčešće političkih interesa - rekao je Đukanović.

- Ja znam da tamo ima i ljudi koji nisu inspirisani idejom opozicionih političkih partija, znam da ima i onih koji nisu zadovoljni svojom egzistencijom, profesionalnim, ili političkim statusom i to poštujem, ali upozoravam samo da svako od nas kada bude poveden nekom takvom idejom, mora voditi računa da njegova ideja ne bude zloupotrebljena za neke interese kojima ne pripada - dodao je on.

Foto: instagram.com/dkatlas
Milo Đukanović i Duško Knežević

Đukanović smatra da je specijalni tužilac Milivoje Katnić nesumnjivo u pravu kada kaže da su protesti povezani sa tim što se približava presuda optuženima u slučaju za pokušaj terorizma na dan izbora 2016.

- Zar mislite da je moguće pobeći od odgovornosti? Za zdravlje crnogorske demokratije važno je da smo pokazali da smo u stanju da imamo demokratski odnos. Očigledan je strah kod jednog dela opozicije i ja mislim da se oni sada uzdaju u revoluciju. Ko se uzda u to, tanki su mu argumenti. Mi smo danas u finalu jednog regularnog sudskog postupka. Ne radujem se ničijoj krivičnoj odgovornosti, ali ako neko sebi da za pravo da zarad svog interesa ugrožava građansku sigurnost, s tim ne može biti interesa - rekao je Đukanović.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Duško Knežević

On je rekao da nema razloga da se plaši pretnji Duška Kneževića, za kojim je raspisana Interpolova poternica, da će objaviti kompromitujući materijal o njemu.

- Imao sam blagovremeno upozorenje da će čovek koji očekuje da mu pomognete mimo onog što je zakonito, krenuti u neki svoj rat, uključujući ovakav repertoar i uprkos tome nisam ni pomislio nijednog trenutka da to treba predupređivati.

- Naprotiv, učimo se svi da imamo i ovakvih iskustava... Nije divno, ali učimo se i ovakvim iskustvima, učimo se i tome da je danas zahvaljujući modernim tehnologijama nešto moguće izrežirati, napraviti neki video ili neki audio snimak - rekao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading