BIZARNO: Hrvatski davitelj četiri godine živeo s mrtvom majkom!

Autor: Index.hr

Svet

13.03.2019

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci u Hrvatskoj podiglo je optužnicu protiv 49-godišnjaka zbog činjenja kaznenih dela povrede mira pokojnika, prevare i dovođenja u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako je saopšteno, muškarac je u Rijeci četiri godine živeo s lešom majke.

Optužnicom se tereti da je od septembra 2013. do 22. septembra 2017, s ciljem da se domogne novca, u stanu u Rijeci sakrio mrtvo telo svoje majke koje je prekrio prekrivačima i raznim drugim otpadom da bi od nadležnog Centra za socijalnu pomoć u njeno ime preuzimao doplatu za pomoć i negu u mesečnom iznosu od 500 kuna. 

Izazvao i požar

Tereti se da je na opisani način do septembra 2017. godine pribavio novčani iznos od 24.000,00 kuna.

Kako bi prikrio opisano postupanje, na teret mu se stavlja da je 22. septembra 2017. izazvao požar u stanu, a njegovo širenje na gornje etaže zgrade zaustavljeno je brzom intervencijom Javne vatrogasne službe Rijeka. 

Budući da je okrivljeni nedostupan nadležnim telima Republike Hrvatske, predloženo je da se okrivljenom sudi u odsustvu.

Pobegao u Nemačku?

Pokojna Milka Ungar, koja je živela sa sinom, nekoliko se godina nije pojavljivala, a sin je tvrdio da je otišla u Liku. U njeno ime primao je novac od poštara. Nestao je odmah nakon požara, a firma koja upravlja zgradom organizovala je čišćenje stana deset dana nakon požara. Tad je na trosedu pod prekrivačima i gomilom otpada pronađeno mumificirano telo.

Po nekim informacijama, optuženi Fabian Ungar je u Nemačkoj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading