Kakva ispala Zorana Zaeva: Nećete verovati kako je uvredio jednu nacionalnu manjinu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

12.03.2019

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izvinio se sinoć putem Fejsbuka što je u govoru na obeležavanju 76 godina od deportacije tamošnjih Jevreja u nacistički logor Treblinku, Holokaust umesto "tragedijom" nazvao "jevrejskom tradicijom".

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Zaev

- U mom obraćanju na događaju povodom 76 godina od deportacije makedonskih Jevreja u nacistički logor Treblinka i zvaničnom otvaranju muzejske izložbe u Memorijalnom centru Holokausta, napravio sam nenamernu grešku - naveo je Zaev.

On je napisao da je u delu govora koji glasi: - Holokaust nije samo jevrejska tragedija, niti samo jedna mračna strana Drugog svetskog rata. Uz sav užas, taj genocid je upozorenje i lekcija za sve nas, koje god da smo vere, i za sva vremena", nenamerno umesto reči "tragedija" izgovorio reč "tradicija".

-Svakako se radi o nenamernom lapsusu, grešci zbog koje se izvinjavam - poručio je Zaev.

On je dalje ocenio da njegovo obraćanje - u celini nedvosmisleno odražava duh osude genocida nad Jevrejima i naklonost prema porodicama žrtava Holokausta -.

- Greška nije objavljena na zvaničnoj stranici Vlade, kako ne bi povredila bilo čija osećanja - naveo je Zaev.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading