Hrvatska ministarka izazvala udes, a nije imala ni važeću vozačku dozvolu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

09.03.2019

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska ministarka regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije imala važeću vozačku dozvolu u trenutku kada je vozilo, kojim je upravljala, naletelo na dete, koje je pretrčavalo ulicu u Vinkovcima.

RepublikaFoto: twitter.com/jutarnjihr
Foto: Ilustracija

Iz vukovarsko-sremske policijske uprave saopštili su da je ministarki, pošto je upravljala vozilom sa nevažećom vozačkom dozvolom, izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 kuna (oko 135 evra), odnosno 500 kuna (oko 67 evra), ako kaznu plati odmah, što je, kako se navodi, ona i učinila.

Alko-test je pokazao da ministarka Žalac u trenutku saobraćajne nesreće nije bila pod uticajem alkohola, navodi hrvatski N1. 

U saobraćajnoj nesreći, koja se danas dogodila u Vinkovcima, teže je povređeno dete na koje je, dok je pretrčavalo ulicu, naletelo vozilo kojim je upravljala ministarka Žalac.


Iz vukovarsko-sremske policije navode kako je do nesreće došlo u trenuku kada je dete prelazilo ulicu izvan obeleženog pešackog prelaza, prenela je Hina.

Devojčica je prevezena na hitni prijem u Opštu županijsku bolnicu u Vinkovcima gde joj je pružena pomoc, a potom je prevezena u KBC Osijek, potvrdila je portparolka vinkovacke bolnice Sonja Marinković. 

- Dete nije bilo životno ugroženo. Pregledom je utvrdena povreda potkolenice - kazala je Marinković.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU medijima je uputilo saopštenje u kojem je navedeno da je danas u Vinkovcima pred vozilo kojim je upravljala Gabrijela Žalac, van obeleženog pešackog prelaza istrčalo 10-godišnje dete. 

U saopštenju se dodaje da je dete kolima hitne pomoći prevezeno u vinkovačku bolnicu gde je konstatovan prelom potkolenice.

- S obzirom na šok za obe porodice, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o celom slučaju izjasniće se nadležne službe. U popodnevnim satima gospoda Žalac posetice povređeno dete - navelo je ministarstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading