Ustaša veličao koljače iz Jasenovca

Autor: Tanjug, Republika

Svet

01.03.2019

15:39 >> 15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi navijač prijavljen zbog fašističkog transparenta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zbog isticanja transparenta "neprimerenog", odnosno fašističkog sadržaja na stadionu Poljud splitska policija prijavila je 22-godišnjeg mladića, prenela je Hina pozivajući se na izvor u policiji.


Osumnjičeni je, kako kažu u policiji, tokom javnog okupljanja održanog 23. februara 2019. na severnoj tribini stadiona Poljud istakao "transparent s neprimerenim sadržajem".

Neslužbeno, radi se o transparentu na kojem je pisalo "Maxovi mesari", istaknutom na utakmici Hajduka i Gorice.

"Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjen prekršaj iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira 22-godišnjak je uz optužni predlog doveden na nadležni Opštinski prekršajni sud u Splitu", rekli su u splitskoj policiji.
Foto: Spomenik Kameni cvet u Jasenovcu

Maxovi, odnosno Maksovi mesari bili su ustaški zločinci u Drugom svetskom ratu kojima je komandovao Vjekoslav Maks Luburić.


On je bio komandant sabirnog logora Jasenovac u kojem su počinjeni strašni zločini nad protivnicima zloglasnog ustaškog režima, preneo je Index.hr. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading