Olujno nevreme u Mostaru napravilo haos: Veliki broj povređenih

Autor: Republika

Svet

24.02.2019

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog jakog olujnog nevremena koje je juče pogodilo Mostar, 15 osoba je tražilo lekarsku pomoć, a nekoliko ih je zadržano na daljem lečenju, uglavnom od povreda nastalih kao posledica padova i udaraca predmetima koji su nošeni vetrom.

RepublikaFoto: twitter.com/Ivan Agbaba

Olujni vetar je duvao između 80 i 100 kilometara na sat, na mahove i jače, a nosio je krovove i fasade sa privatnih i privrednih objekata, lomio i čupao stabla, prevrtao šlepere, blokirao putne komunikacije i pričinio veliku materijalnu štetu, saopštila je Federalna uprave civilne zaštite, prenosi sarajevski N1. 

Vatrogasna služba Mostara imala je 16 tehničkih intervencija, a nevreme je zabeleženo i u ostalim delovima Hercegovačko-neretvanskog kantona kao i u drugim delovima Bosne i Hercegovine.

Prekjuče je  u Hercegovini počeo da duva jak olujni vetar koji je napravio dosta problema u saobraćaju, a jedna osoba je povređena. Vetar sa udarima do 100 kilometara na sat lomio je stabla u Mostaru, preneo je Kliks. U tom gradu, usled snažnih udara vetra došlo je do prevrtanja kamiona na mostu u naselju Rodoč.

Do nesreće je došlo u jutarnjim satima, a udari su posebno snažni u predgrađima, dok je u samom gradu, tokom protekle večeri srušeno nekoliko stabala na parkirane automobile, a na pojedinim objektima došlo je do obrušavanja fasada. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading