Grip odneo još 4 života u Crnoj Gori!

Autor: Tanjug

Svet

20.02.2019

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri pacijenta preminula su protekle sedmice u Crnoj Gori od komplikacija izazvanih infekcijom virusa gripa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Preminule su tri žene starosti od 61. do 67 godina i 81. godišnji muškarac, prenosi RTCG pozivajući se na Dnevne novine.

Od početka sezone, u Crnoj Gori ukupno je evidentirano 11 smrtnih slučajeva, žrtava virusa gripa.


U najnovijem izveštaju Instituta za javno zdravlje (IJZ) koji obuhvata period od 11. do 17. februara navedeno je da je samo jedan od četiri preminula pacijenta bio vakcinisan protiv gripa.

Inače, u posmatranom periodu u Centru za medicinsku mikrobiologiju Instituta za javno zdravlje laboratorijskim putem potvrđeno je 35 slučajeva infekcije virusom gripa.

- Za sada se registruje epidemijsko javljanje sa srednjim intenzitetom aktivnosti gripa i širokom geografskom rasprostranjenošću - poručuju iz Instituta za javno zdravlje.


Najveći broj obolelih od bolesti sličnih gripu je registrovan u uzrastu od 20 do 64 godine 458 obolelih, dok je najviša incidencija registrovana u uzrastu od pet do 14 godine i u uzrastu mališana do četiri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading